Nieuws

Wethouder Zwolle: woningbouwtempo versnellen

De woningmarkt in Zwolle trekt snel aan, signaleert René de Heer, wethouder wonen in Zwolle. Zijn inzet? “Het tempo in de wijk Stadshagen versnellen.”

Eens in de zoveel tijd kijkt René de Heer naar de verkoopratio. Vorig kwartaal was die 0,9 en nu 0,6. Het is goed nieuws, vindt de Zwolse wethouder. “Dat betekent dat er veel meer woningen zijn gekocht dan aangeboden. Dat is prima voor de nieuwbouwmarkt.”

Plannen schrappen

De cijfers zijn opmerkelijk in het licht van de crisis en de woningmarktafspraken die begin dit jaar door 25 gemeenten in Overijssel zijn gemaakt. De teneur daarvan is toch vooral ‘wees voorzichtig’, ‘bouw niet voor de leegstand’ en ‘temporiseer’. Voor een gemeente als Kampen betekent het vooral plannen schrappen. Zwolle heeft daarvan geen last.

In de stad van De Heer werd de woningbouwprogrammering al in de crisistijd naar beneden bijgesteld. Hoe logisch dat ook lijkt, op de lange termijn kan daardoor een tekort aan plannen ontstaan, weet De Heer. Voor je het weet, dreigt er een tekort aan woningen en gaan de prijzen omhoog.

Bron: 
Cobouw.nl
Zie ook: 
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Uitvoering/Realisatie, Gebruik, (Her)ontwikkeling
Doelgroep: 
Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Ontwerper, Juridisch adviseur/jurist/advocaat, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gemeentebestuurder, Constructeur, Aannemer